Život u Kandapara bordelu u Balgladešu

Kandapara bordel, district Tangail, Bangladesh (I) je najstariji bordel koji radi u kontinuitetu oko 200 godina. Inače, Bangladesh je jedna od retkih muslimanskih zemalja gde je prostitucija legalna. Tokom 2014. godine bio je demoliran ali je ubrzo obnovljen naporima ženskih nevladinih organizacija. U njemu danas živi i radi oko 700 žena, zajedno sa svojom decom i gazdaricama (Madam). Mnoge od seksualnih radnica su rođene u bordelu, tu su odrasle i bukvalno ne znaju za drugačiji način života.

Prostor koji zahvata bordel omeđen je zidovima visine 2 metra unutar kojeg se mogu naći čajdžinice, tezge sa hranom i ulični bircuzi. U bordelu vladaju posebna pravila i hijerarhija. Na dnu društvene lestvice nalaze se tzv Bonded Girls, koje nemaju nikakva prava niti slobode. One su vlasništvo Madam, nemaju svog novca i zabranjeno im je da izlaze napolje a starosti su između 12 i 14 godina. Obično potiču iz siromašnih porodica i žrtve su trafikinga. Ta “vezanost” za Madam potiče od duga koji se pripisuje devojčicama prilikom njihove kupovine. One dug mogu da otplate a taj period traje i do 5 godina. Tek tada postaju slobodne i mogu da odu.

Klijentela je brojna i potiče iz najrazličitijih socijalnih i profesionalnih grupa. Neki od njih dolaze isključivo radi sexa ali ima mnogo muškaraca koji u bordelu traže devojku ili ženu. Mladi muškarci u Bangladeshu nemaju mogućnost da ulicom šetaju sa devojkom držeći se za ruke niti da imaju sex pre braka. Stoga oni dolaze u bordel ponekad samo da bi popili čaj sa jednom od devojaka jer je i to nezamislivo da se uradi na javnom mestu. Takođe bordel je i prilika da muškarci konzumiraju alkohol koji je inače strogo zabranjen…

Fotografije: Sandra Hoyn

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.