Obeležen Svetski dan borbe protiv SIDE

Udruženje Prevent juče je obeležilo Svetski dan borbe protiv SIDE nizom akcija.

Kampanja obeležavanja zapravo je počela još 26.11. održavanjem petog Pozitivnog koncerta, a nastavila se javnim akcijama i predavanjem 1.12.2016. 

Održavanje Pozitivnog koncerta podržala je Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada. Pogledajte fotografije sa koncerta OVDE.

U Novom Sadu 1.12. održana je javna akcija u TC Sad Novi Bazaar od 10 do 12h tokom koje su članovi Preventa razgovarali sa posetiocima, delili edukativni materijal i kondome.

Nakon toga održano je predavanje o HIV-u studentima Visoke tehničke škole u Novom Sadu.

Uporedo u Subotici je u saradnji sa Udruženjem građana Stav plus, ZZJZ Subotica, USOP-om i Crvenim krstom održana javna akcija tokom koje je svoj HIV status proverilo 38 osoba u mobilnoj medicinskoj jedinici Preventa. Akcija je održana na Gradskom trgu gde su posetioci osim testiranja mogli da dobiju kondome, edukativni materijal, razgovor i da se okušaju u igrici Prevetova kondom televizija. Pre akcije na trgu, dobrovoljno poverljivo savetovanje i testiranje na HIV organizovano je i u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Subotici kao i prethodnih nekoliko godina.

Pogledajte galeriju fotografija sa akcije u Subotici OVDE. Autor je Dejan Malagurski (Subotica.com).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.